4 Jun 2016

Convert Video Ceramah Ke Mp3

Apa kabar anda semua, semoga luar biasa bagus..

Alhamdulillah, setelah beberapa hari sepi dari update blog. hari ini dapat gak luaskan masa update blog dan kemaskini mana-mana yang patut di dahulukan. Kalau korang nak tahu, dalam beberapa hari ni gak aku duk cari sorfware untuk Convert Video Ceramah Ke Mp3..

Akhirnya jumpa jugak sorfware yang berkenan di hati, cari yang simple dan mudah dikendalikan. Sorfware tu namanya Freemake Video Converter. Testing convert dengan Video Ceramah Kehebatan Sedekah..

Boleh katakan.. Awesome..haha..


Cara Convert Video Ceramah Ke Mp3

Convert Video Ceramah Ke Mp3

Video asal ceramah ni aku download di youtube dan kebanyakkannya bersize agak besar. So aku ambik keputusan untuk convert ke Mp3, biar file jadi kecil, nanti mudah sikit kerja aku..

Perancangan aku nak upload Mp3 ceramah tersebut di server sharing file. Sekarang ni tengah mencari server upload yang mana terbaik dan yang penting mudah digunakan..haha..

In Sha Allah, nanti file download akan disediakan..

Dan..

Terima kasih pada Tuan asal yang berkongsi video ceramah di youtube, semoga amalan sedekahnya dirahmati oleh Allah SWT..

3 comments:

  1. good sharing Jie...ah lama cari software yg boleh convert ni

    BalasPadam
  2. Jie..emailkan sis JM alamat..ada small gift for u sbb support my blog..email ke jarimanis4ever@gmail.com...terima kasih

    BalasPadam